SINIRLI SAYIDA KONUTLAR İÇİN HEMEN BAŞVURUN! ÇEKİLİŞ ARALIK 2009' DA

Tanıtım

| |

Okkito Türkiye’de konut konusunda niteliksel araştırmalar yapan yapısıyla farklılaşmaktadır. Okkito, konut politikalarını ve liberal emlak piyasasının şekillendirmesine bağlı olarak, arazi kullanımı için özel ve yabancı yatırımcılarla rekabet ortamı içindeki durumları değerlendirerek çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Konut arz ve talep ilişkilerinde niteliksel özelliklerin önemi üzerinde durmaktadır.

Okkito, medya-kurum ve kentli arasındaki en temel insani ihtiyaç olarak barınmanın kendiliğinden organizasyonlu bir sistem olarak farklı anlamlarını ortaya çıkartmak amacını taşımaktadır. Günümüzde, arazinin özelleşme ve metalaşması arasında, çağdaş konut ve kentlinin konumunu araştırır. Okkito; kentlinin, konutu aracılığıyla kente eklemlenmesini nitelik ve niceliksel açılardan araştırıp geliştirmek amacını taşımaktadır. Bu anlamda da, konutun yeni anlamlarını ortaya çıkartmaya yönelik uygulamalarda bulunur.

Okkito'nun başlıca araştırma alanları, konut ve nitelik kavramları, katılımcılık kuramları, medya ve konut ilişkileridir. Uygulamalarında da, bu araştırmaların konuta yansımasına önem verir.


About

Okkito aims to explore and negotiate the potential of an imageless and unmediated form of housing in Istanbul. Okkito differentiates within its research environment and critisizes housing policies, approaches to the liberal network of estate, competing with private and foreign companies for land and its reflections in the urban fabric.Okkito tries to increase public awareness of living in the city and departs from the view that Istanbul urbanite knows how to live and construct his/her environment. It puts forward the creative perceiver, or the dweller or instead of the former user.

1 AY İÇİNDE TESLİM !